1. Home
 2. Vacancies
 3. Senior Legal Counsel Corporate Finance - Equity Capital Markets
Audit - Compliance - Risk - Legal

Senior Legal Counsel Corporate Finance - Equity Capital Markets

 • Amsterdam
 • 40 hours
 • Master
 • Communication
 • Expertise
 • Solutionminded

Your job

Wij zijn op zoek naar een collega voor juridische ondersteuning van Merchant Banking, in het bijzonder de Corporate Finance en Equity Capital Markets teams. Tot jouw werkzaamheden behoren o.a. het:

 • Adviseren bij internationale kapitaalmarkttransacties / aandelenplaatsingen (bijvoorbeeld IPOs, rights issues en accelerated bookbuilds) waarbij Kempen optreedt als global coordinator en/of joint book runner, en het uitonderhandelen van transactiedocumentatie (underwriting agreements, agreements among managers, legal opinions, etc.)
 • Opstellen en uitonderhandelen van mandaatbrieven en geheimhoudingsovereenkomsten.
 • Adviseren over allerlei vraagstukken op het gebied van marktmisbruik, effectenrecht (waaronder prospectusregelgeving), beleggingsdienstverlening, ondernemingsrecht en verbintenissenrecht.
 • Fungeren als juridische vraagbaak voor collega’s van Corporate Finance, Equity Capital Markets en Securities.
 • Signaleren van en anticiperen op relevante ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving met betrekking tot kapitaalmarkttransacties en ondersteunen bij de implementatie. (bijv. prospectusverordening)

Your experience

 • Je hebt minimaal 6 jaar relevante werkervaring als advocaat en/of jurist bij een financiële instelling, en je hebt substantiële ervaring met juridische advisering op het gebied van equity capital markets in internationale context.
 • Je hebt grondige kennis van het financieel toezichtsrecht en verbintenissenrecht.
 • Je bent praktisch, oplossingsgericht en commercieel ingesteld, in staat de vertaalslag te maken van juridische inhoud naar pragmatische oplossingen.
 • Je beheerst de Engelse taal uitstekend, in woord en geschrift.

Our company

Van Lanschot Kempen is een gespecialiseerde en onafhankelijke wealth manager, die zich richt op het behoud en de opbouw van vermogen voor haar klanten. Onze kracht zit in de bijzondere en sterke relatie die onze gevestigde namen Van Lanschot en Kempen hebben met institutionele en particuliere klanten. Private Banking, Asset Management en Merchant Banking zijn de gebieden waarin we excelleren en waarin wij ons onderscheiden met persoonlijke aandacht, kennis en ervaring. Van Lanschot Kempen is een beursgenoteerde onderneming.

Kempen Corporate Finance en Equity Capital Markets richt zich specifiek op een aantal internationale kernsectoren (life sciences, real estate, services & industrials en fintech). Binnen deze sectoren kennen we de investeerders, de bedrijven en zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Met deze inzichten kunnen we de wensen van onze klanten op het gebied van fusies en overnames, beursgangen en aandelenuitgiften realiseren en overtreffen. Klanten kiezen ons voor ons onafhankelijk advies en onze resultaatgerichte aanpak.

De afdeling

De afdeling VLK Legal ondersteunt de business lines Private Banking (waaronder Evi van Lanschot), Asset Management, Merchant Banking en de groepsactiviteiten. Deze afdeling bestaat in totaal uit vijftien juristen die door hun proactieve stijl van werken en nauwe betrokkenheid bij de business een zichtbare bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van Van Lanschot Kempen.

We offer

Zodra je bij ons komt werken, dagen we je uit om echt het verschil te maken. Daar staat natuurlijk een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden tegenover. Met een goed salaris en een professionele werkomgeving, waarin persoonlijke en vakinhoudelijke opleidingsmogelijkheden centraal staan, dragen wij bij aan een goede werkomgeving. Verder bieden wij jou een collectief pensioen, reiskostenvergoeding of ov-jaarkaart.

Interested?

Neem dan contact met ons op. Voor nadere informatie of vragen kun je contact opnemen met Philippine van Leeuwen, p.vanleeuwen@vanlanschotkempen.com of met onze Recruiter Tanja Schraders t.schraders@vanlanschotkempen.com, 06-11169152.

Upload via Dropbox
Upload via Dropbox
Please fill required fields
Deze site is beschermd met reCAPTCHA, de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.